Evidensia öppnar ny klinik på Lidingö

Evidensia öppnar ny klinik på Lidingö

Evidensia Djursjukvård får ett nytillskott i Stockholm. Norr om stan öppnas Lidingö Veterinärklinik, beläget intill öns centrum. I mitten på maj hälsar kliniken smådjur med sina ägare välkomna för att få hjälp med vård och rådgivning.

Kliniken ska verka som en satellit till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens kurva i södra Stockholm. Det innebär att flera i personalen fördelar sin tid mellan de båda enheterna, berättar djursjukhuschefen Mats Wänlund.

– Den täta kontakten gör att de sjukaste patienterna på Lidingö snabbt kan remitteras till någon av specialisterna på Södra Djursjukhuset, utan dröjsmål. Det genererar dessutom ett kompetensutbyte kollegorna sinsemellan som också ska räknas till de största fördelarna, förklarar Wänlund.

Till skillnad mot tidigare förvärv står Lidingö ut från Evidensias övriga djurkliniker och djursjukhus.

– Denna gången handlar det inte om att ta över en redan etablerad verksamhet utan istället vara med från början, vilket är annorlunda och roligt. Lidingö har ett upptagningsområde med många hund- och kattägare, rimligtvis finns en lucka att fylla på kartan just här. Med klinikens strategiska läge på ön blir tillgängligheten den bästa, säger Evidensias vd Johan Wiklund.

Portarna slår upp den 14 maj.

Källa: Evidensia