Intervacc får ny forskningschef

Intervacc får ny forskningschef

Bioteknikföretaget Intervacc AB (publ), ett företag fokuserat på innovativ utveckling av moderna, effektiva och säkra vacciner inom området djurhälsa, har utsett Dr. Andrew Waller till ny forskningschef.

Bolaget har därmed knutit till sig en internationell spjutspets inom både bakteriell forskning och kvarka för att leda företagets utvecklingsprogram för vacciner baserade på rekombinanta proteiner. Satsningen följer på de framgångar som Intervaccs ledande vaccinutvecklingsprojekt Strangvac uppnått. Dr. Andrew Waller kommer i sin nya roll att arbeta tillsammans med bolagets medgrundare professor Jan-Ingmar Flock för att leda den fortsatta forskningen kring en ny generation vacciner inom djurhälsa.

Andrew Waller kommer att starkt bidra till att etablera Intervaccs vaccin mot kvarka, Strangvac, på den internationella marknaden och förstärka Intervaccs forskningsteam i arbetet med att ta fram vacciner mot Streptococcus suis och Staphylococcus aureus, skriver Intervacc i sitt pressmeddelande.

I sin nya roll som forskningschef kommer Andrew Waller att leda bolagets forskning, produktutveckling och kliniska verksamhet i nära samarbete med forskarteam på Karolinska Institutet (KI) och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Källa: Intervacc