Ny podd för djursjukvårdsbranschen

Ny podd för djursjukvårdsbranschen

Swevets nya podcast ”Allt för friskare djur” vänder sig till djurhälsopersonal, och bjuder på såväl inspiration som kunskap. Första gästen är veterinär Anya Thörnqvist som arbetar med djur med beteendeproblem. ”Psykofarmaka är för mig vad NSAID är för en ortoped”, säger hon om ett av sina viktiga verktyg.

– Jag har själv saknat en podd som i första hand vänder sig till branschfolk, och många andra har också efterfrågat det. Det är vi i branschen som tillsammans skapar framtidens djursjukvård och därför känns det väldigt roligt att vi genom podden får chansen att förmedla de här experternas kunskap, säger Swevets Nathalie Sparrenlöv.

Hon leder ”Allt för friskare djur” tillsammans med kollegan Maria Wilhelmsson. Båda har många år inom djursjukvården bakom sig och i podden kommer de att föra fördjupande samtal med experter inom djurhälsa.

Vissa avsnitt handlar om det kliniska arbetet, som intensivvård eller tandvård, medan andra handlar om exempelvis utbildning och karriär eller ett spännande forskningsprojekt. Varje vecka bjuds lyssnarna på samtal med namnkunniga gäster som har gedigen kunskap inom sina områden. Höstens avsnitt gästas av bland andra veterinär och beteendeexpert Anya Thörnqvist, djursjukskötare Anna Forsblom som brinner för intensivvård för smådjur, veterinär och PhD Hanna Eriksson som forskar om att ha mjölkkor och kalvar tillsammans, och veterinär Anna Bohlin som är diplomate i internmedicin för häst.

Första gästen ut är Anya Thörnqvist, som är veterinär och har specialiserat sig inom etologi. Psykofarmaka till djur är ett område som har ökat, både i användning och i medvetandet hos både djurägare och kollegor. Anya berättar att det tidigare har varit en hel del diskussioner kring ämnet, framförallt i sociala medier. Hon menar dock att det inte borde vara så kontroversiellt.
– Psykofarmaka är för mig vad NSAID är för en ortoped. Det är ett viktigt verktyg, som kan vara en botande eller lindrande behandling, men det är inte det enda verktyget som ska användas

Ett nytt avsnitt av ”Allt för friskare djur” släpps varje onsdag med start den 14 oktober. Podden leds av Nathalie Sparrenlöv, tidigare djurvårdare och numera teamleader inom försäljning på Swevet, och Maria Wilhelmsson som är utbildningsansvarig på Swevet. Hon är leg djursjukskötare och har tidigare arbetat med främst hästar. På bilden är Nathalie Sparrenlöv till vänster och Maria Wilhelmsson till höger.

Läs mer och lyssna på första avsnittet här

https://www.swevet.se/om-oss/haall-dig-uppdaterad/nyhetsfloede/podcast-lansering/

Källa: Swevet