Dylan Gorvy ny kirurgisk chefsveterinär på UDS hästklinik

Dylan Gorvy ny kirurgisk chefsveterinär på UDS hästklinik

Den 1:a december börjar Dylan Gorvy som kirurgisk chefsveterinär på hästkliniken vid UDS.

– Det är väldigt roligt att få välkomna en av Sveriges absolut mest erfarna och skickliga hästkirurger till UDS. Dylan kommer inte bara att vara till glädje för våra patienter och djurägare. Även kolleger, studenter och doktorander kommer att kunna ta del av hans stora erfarenhet, säger Karin Holm Forsström, chef för hästkliniken.

Dylan Gorvy är europeisk specialist inom hästkirurgi (Diplomate ECVS) och gjorde sin residency vid Liverpool University. Sedan han flyttade till Sverige har han tillbringade fem år som kirurgisk chef vid Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm och de senaste åtta åren som delägare och kirurgisk chef vid Mälaren Hästklinik.

– Under sensommaren och början av hösten har vi tidvis haft brist på kirurgisk kompetens på hästkliniken, men i och med att Dylan börjar sin anställning kommer vi åter att kunna erbjuda högsta kirurgiska kompetens dygnet runt, året om. Vi har även god hjälp av kirurger från den akademiska sidan som gör att vi kan operera dygnet om, berättar Karin Holm Forsström.

Källa: UDS Foto: Göran Ekeberg