Mattias Wallman ny nordenchef för FirstVet

Mattias Wallman ny nordenchef för FirstVet

FirstVet har anställt Mattias Wallman som ny nordenchef. Han har lång erfarenhet från försäkringsbranschen och har tidigare innehaft ledande positioner på Agria Djurförsäkringar, Moderna Försäkringar och Folksam. Det skriver FirstVet i ett pressmeddelande.

FirstVet har sedan starten 2016 expanderat kraftigt och finns i dag på sju marknader i världen inklusive USA, Tyskland och Storbritannien. Det senaste året har bolaget gått från 30 till 72 anställda. Samtidigt har Sverige och övriga Norden en central plats som hemmamarknad tack vare samarbeten med ett 20-tal försäkringsbolag. Mattias Wallmans uppdrag blir att leda bolagets fortsatta tillväxt genom partnerskap och affärsutveckling i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

–Norden är med sin höga grad av försäkrade husdjur en viktig internationell hub för utvecklingen inom djurbranschen. FirstVet var först i världen med videomöten mellan veterinär och djurägare och vi fortsätter driva vår affärsutveckling med Stockholm som bas. Mattias dokumenterade ledaregenskaper och mångåriga erfarenhet från försäkringsbranschen är en garant för att vi ska fortsätta växa i nära samarbete med våra partners, säger Per Victor, Executive Chairman på FirstVet.

–Genom en hög kundnöjdhet och nära samarbeten har FirstVet etablerat sig som det självklara valet även för försäkringsbolag och djurägarorganisationer. Även om denna modell alltid kommer vara kärnan, så kommer vi också fortsätta utveckla tjänster som gör djurägandet enklare, säger Mattias Wallman.

Källa: FirstVet