Flemming Winberg nominerad till Årets Veterinär 2021

Flemming Winberg nominerad till Årets Veterinär 2021

Flemming Winberg började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under fyra avelssäsonger och därefter två år i Danmark i häst och stordjurspraktik. Han har specialistkompetens i hästens sjukdomar.

1989 startade Flemming Winberg på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90-talet.

1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa.

Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter tre år blev han värvad till Evidensiateamet på Stav.

Motiveringen lyder:

Vi skulle vilja nominera Flemming Winberg till utmärkelsen årets veterinär.

Flemming har en mycket lång och bred erfarenhet inom hästveterinärbranschen. Det finns nog ingen i hästveterinär Sverige som inte känner till Flemming. Han har varvat sina uppdrag som landslagsveterinär med chefsveterinärjobb på de två största hästsjukhusen i Sverige. Sedan ett par år tillbaka arbetar han hos oss på Evidensia Hästsjukhuset i Stav.
Flemming är ortoped och en av Sveriges mest erfarna hästkirurger. Det Flemming inte har sett finns nästan inte. Hans ödmjukhet och kärlek till hästen gör att han är en högt uppskattad veterinär hos djurägarna vare sig det är proffs, landslagsryttare eller hobbyryttare. Trots sin otroligt långa erfarenhet och höga kompetens tar han sig alltid tid att förklara och hjälpa kollegor både på vår arbetsplats men även remittenter eller andra veterinärer som söker hans stöd. Det går alltid att ringa och rådfråga honom om smått och stort. Flemming är aldrig pretentiös och ser sig alltid som en del i teamet där alla är lika viktiga från seniora veterinärer till djurvårdare.

Han är en unik hästkirurg!