Snabb expansion för innovativt försäkringsbolag

Snabb expansion för innovativt försäkringsbolag

Det digitala djurförsäkringsbolaget ManyPets, med koncernchefen Steven Mendel, har tillförts 350 miljoner dollar genom en finansieringsrunda ledd av Wallenbergkontrollerade riskkapitalisten EQT Growth.

Bland finansiärerna finns den internationella investeraren Willoughby Asset Management samt befintliga investerare FTV Capital, Octopus Ventures, CommerzVentures och Munich Re Ventures.

ManyPets innovation digitala djurförsäkringar startade i Storbritannien och har snabbt expanderat internationellt tack vare en växande global efterfrågan. Bolaget lanserades i Sverige 2019 och i USA mars 2021. I USA erbjuder företaget en prenumerationsbaserad modell med tillgång till både djurförsäkring och olika paket för djurhälsa.

Under det senaste året har personalstyrkan inom ManyPets fördubblats i antal och har i dag över 265 medarbetare. Ytterligare en fördubbling av antalet anställda väntas inom de kommande tolv månaderna. Företaget har tre kontor i Storbritannien, ett i Stockholm, och team i Atlanta och New York. Planer finns för fortsatt internationell expansion och lansering av nya produkter senare i år.

–Vår vision är att pusha gränserna och ta djurförsäkringar till nästa nivå genom att skapa unika produkter, förenkla kundupplevelsen och arbeta nära veterinärer, säger koncernchefen Steven Mendel.

Källa: ManyPets