Ny vd för Norges Veterinärinstitut

Ny vd för Norges Veterinärinstitut

Dem 1 oktober tillträder Torill Moseng tjänsten som vd för Norges Veterinärinstitut (motsvarande SVA i Sverige). Moseng är utbildad veterinär vid Norska veterinärhögskolan. Sedan 2014 har hon arbetat heltid som ordförande i norska veterinärförbundet. Hon har haft flera internationella positioner, bland annat nu som vice ordförande för Europeiska veterinärorganisationen. Moseng har lång erfarenhet som veterinär och har drivit egen veterinärklinik.

– Jag är mycket tacksam över att få möjlighet att leda Veterinärinstitutets mycket kompetenta personal, i helt nya lokaler på det nya huvudkontoret på Ås. Dessutom brinner jag för Veterinärinstitutets viktiga samhällsuppdrag. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppgiften, säger Torill Moseng.

Hanne Blåfjelldal, styrelseordförande för Veterinärinstitutet, säger i en kommentar att styrelsen är mycket nöjd över att Torill Moseng har accepterat tjänsten som vd.

– Veterinärinstitutet får en mycket kompetent chef med stor förståelse och starkt engagemang för avdelningens sociala uppdrag. Vi tror att hon kommer att arbeta för att förverkliga målet om god hälsa för djur, fisk och människor, säger Blåfjelldal.

Källa: Veterinärinstituttet
Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no