Rebecca Berg nominerad till Årets Veterinär 2021

Rebecca Berg nominerad till Årets Veterinär 2021

Rebecca Berg är veterinär, DVM och diplomate i internmedicin (DACVIM och DECVIM) 2006. Internship vid Ohio State University och tre års residency på University of California, Davis. Hon har bland annat varit anställd vid ett specialistdjursjukhus i New York, sedan arbetat på flera stora djursjukhus och mindre kliniker i Sverige. Tillsammans med ett tiotal andra öppnade hon i somras djursjukhuset Awake i Stockholm.

Nomineringen lyder:

Vi skulle vilja nominera Rebecca Berg till Årets Veterinär av fler anledningar än vad som ryms att skriva. Hon är en otroligt ambitiös veterinär som besitter en enorm kunskap och engagemang för sina patienter och dess djurägare. Rebecca är utbildad på UC Davis i USA och är Diplomate inom internmedicin. Nu i Sverige har äntligen hennes önskan slagit in efter år av förberedelse. Tillsammans med andra veterinärer, djursjukskötare och eldsjälar har hon startat Skandinaviens första renodlade specialist- och akutdjursjukhus, AWAKE Djursjukhus, mitt i Stockholm. Vilken bedrift, vilket driv och vilket engagemang. Ett djursjukhus med fokus på att arbeta tillsammans med ”hemveterinären” och jobba transparent gentemot både remittenter och djurägare.

Rebecca vill samarbeta med alla för djurens bästa vilket är värdefullt i Sveriges djursjukvårdsklimat. Detta är en av anledningarna till att AWAKE Djursjukhus valde att öppna mitt under sommaren och hennes välvilja har smittat av sig på hennes kollegor som alla bidragit till att vi kunnat hjälpa många djur under helger och nätter, som varit värst drabbade.

Privat jobbar hon för utsatta djur i samhället, både inrikes och utrikes bl.a. genom sin organisation AWAKE Outreach, som hon startat och driver med likasinnade djursjukskötare och veterinärer. Det är dock inte första bekantskapen hon har med att jobba utomlands. Hon har tidigare varit och hjälpt till i krisdrabbade områden världen runt.

Det är en ära att få jobba med henne, att dagligen utbildas av henne samt att få vara en del av hennes härliga resa 🙂