Anna-Caren Sätherberg ny landsbygdsminister

Anna-Caren Sätherberg ny landsbygdsminister

Riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg (S), blir statsråd i Näringsdepartementet. Enligt Svt blir det hon som får ansvaret för landsbygdsfrågorna.

Anna-Caren Sätherberg presenterades av den nya statsministern Magdalena Andersson som statsråd i Näringsdepartementet, där Karl-Petter Thorwaldsson blir näringsminister. Anna-Caren Sätherberg kommer från Åre och uppger på Twitter att hon är ”Årebo, jämte, bartender, skidåkare, mamma och vice ordförande i näringsutskottet”.

Vid en pressträff när den nya regeringen presenterades, sade Anna-Caren Sätherberg att ”som jämtlänning vet jag hur det är när det finns potthål och bristande service i människors vardag, vad det gör för människor och det är en utveckling som jag kommer jobba hårt för att vända”.

Nu väntas hon ta över djursjukvårdsfrågorna, eftersom dessa tidigare legat på landsbygdsministern.

Foto: Riksdagen