Evidensia satsar på gemensam utbildningsplattform

Evidensia satsar på gemensam utbildningsplattform

I september lanserades Evidensia Learning Hub, en webbaserad kursmiljö för Evidensias anställda i Sverige. Christophe Bujon är utbildningsansvarig för den nya satsningen.

Systemet ska användas för samtliga länder i hela gruppen så att alla har tillgång till samma utbildningsplattform. Tanken är att man ska kunna dela med sig av kunskap sinsemellan. Från början finns utbildningsplattformen på Evidensias intranät, men framöver ska den även finnas som en app. Varje Evidensiaklinik och -sjukhus ska dessutom ha minst en stationär dator med hörlurar, placerad på ett lämpligt ställe för att sitta och ta en kurs.

Utbildningarna har olika format, från Power Pointpresentationer, e-learnings, webinars till liveföreläsningar, som filmas och läggs upp. Den kortaste utbildningen är på tre minuter och den längsta fyra timmar.

– Längre fram är tanken att gruppinteraktion ska vara möjlig genom ämnesgrupper, förklarar Christophe Bujon. Till exempel kan alla hudintresserade veterinärer samlas och diskutera fall, senaste forskningen i ämnet och nya behandlingar. Med ett system för hela Europa kan ämnesspecialister från alla länder där Evidensia finns ingå och ha utbyte av varandra.

Källa och foto: Evidensia