Mittnorrlands Djursjukvård kräver vaccinationsbevis av alla kunder

Mittnorrlands Djursjukvård kräver vaccinationsbevis av alla kunder

Alla kliniker som tillhör Mittnorrlands Djursjukvård kräver vaccinationspass av sina kunder, samt inför obligatoriska munskydd för både personal och kunder från och med 13 december.Det framgår av ett inlägg på Facebook, och har rapporterats i flera medier.

Mittnorrlands Djursjukvård består av Östersunds Djursjukhus, Djursjukhuset Sundsvall, Kusthöjdens Djurklinik, Åre Djurklinik samt Ejra Djurklinik. Vd och delägare är Åsa Gunnarsson Bromée.

”Vi vill att du som kommer med djuret är fri från symtom som kan bero på Covid19. Vi vill också att du kan visa upp att du vaccinerats två gånger genom att du laddar ner ett covidbevis”, heter det i FB-inlägget.

Till Östersunds-Posten uppger Åsa Gunnarsson Bromée att beslutet har resulterat i ganska mycket hat och hot. På FB finns dock också en hel del positiva kommentarer.

Enligt DN utlovar Åsa Gunnarsson Bromée att inget djur kommer att nekas vård, även om ägarna är ovaccinerade. Dessa fall kommer att lösas på andra sätt, till exempel genom att djuret tas in självt medan ägarna väntar utanför.