BSAVA bjuder in till hybrid-kongress i mars

BSAVA bjuder in till hybrid-kongress i mars

Det brittiska förbundet för smådjursveterinärer, BSAVA, har nu öppnat anmälan till sin kongress i Manchester den 24-26 mars. Den sägs vara Europas största veterinärevent för smådjur. Det går att delta fysiskt, via en hybridplattform eller helt på distans.

BSAVA utlovar ett spännande program med över 100 timmars fortbildning som levereras av över 50 talare från hela världen.

Liveeventet kommer att hållas i Manchester, med möjlighet att delta online via en interaktiv virtuell plattform som kommer att köras vid sidan av liveeventet (så kallat hybrid-format). Den som inte kan resa till Manchester kan följa kongressen även helt på distans (virtuellt format).

När det gäller programmets innehåll utlovas en modernisering. Långdragna föreläsningar är ute, personliga upplevelse är inne, anser arrangörerna.

”Förra årets onlinekongress visade att fortbildning av toppkvalitet kan levereras på distans och ändå vara interaktivt och engagerande. När vi nu återgår till ett fysiskt format blir det möjligt för oss att ta ännu ett steg och ge deltagarna en verkligt personlig upplevelse”, säger Sarah Fitzpatrick, BSAVA:s chef för partnerskap och event.

Många sessioner på årets kongress kommer att innehålla två talare som ger olika perspektiv på ett ämne, med efterföljande frågestund. Föreläsarna har bara 15-20 minuter på sig och kommer därför att gå rakt på sak, vara snabba och göra inslagen innehållsrika. ”A day in the life of…” är ett nytt inslag för i år, där skådespelare åskådliggör scenarier som experter och publiken bjuds in att diskutera .

På den fysiska kongressen kommer deltagarna att kunna hoppa in på praktiska sessioner och öva på olika tekniker som att utföra cytologiska undersökningar, läsa röntgenbilder och till och med utföra endoskopier på så lite som 15 minuter. De praktiska momenten ingår för första gången i biljettpriset. Det ges också möjlighet att träffa talarna i ett särskilt utrymme i utställningen under föreläsningspauserna. I utställningen hittar man också många branschpartners.

Registrering sker via www.bsavaevents.com, och där finns också all information om priser. Alla deltagare har tillgång till virtuellt och on-demand-innehåll under 60 dagar efter kongressen.

Källa: BSAVA Bilden: Manchester Central Convention Center är en prisbelönt byggnad i hjärtat av staden.