Nordhealth får ny Sverige-vd samt köper Yoma

Nordhealth får ny Sverige-vd samt köper Yoma

Madeleine Holmberg blir ny Sverige-vd för det finska mjukvaruföretaget Nordhealth. Tidigare vd John Pedersen övergår till rollen som vd för Norge och Danmark. Samtidigt meddelar Nordhealth att man förvärvar djursjukvårdskonsulten Yoma Consulting. Det framgår av ett pressmeddelande.

Madeleine Holmberg har en kandidatexamen i företagsledning och kan veterinärbranschen inifrån. Hon har de senaste nio åren arbetat i olika chefsbefattningar på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, på MittNorrlands Djursjukvård och för Yoma Consulting. Just nu arbetar hon med att slutföra implementeringen av Provet Cloud vid Utrecht University i Nederländerna. John Pedersen har efter 22 års som vd för Nordhealth Sweden beslutat koncentrera sig på sitt arbete som vd för Norge och Danmark.

Under de senaste två-tre åren har de stora leverantörerna av journalsystem till veterinärmarknaden i Norden gått samman för att säkra veterinärer en modern, världsledande, molnbaserad tjänst, heter det i pressmeddelandet. I Sverige har systemen Trofast och Vetvision pensionerats och under de kommande åren planerar Nordhealth att erbjuda Sanimalis-användare möjligheten att gå över till Provet Cloud.

Bakgrunden till förvärvet av Yoma Consulting uppges vara den snabba tillväxten av antalet veterinärföretag som använder Nordhealths tjänster. Med det kommer ett ständigt behov av att expandera organisationen.

”Vi är därför mycket glada över att meddela att Jonna Gohil och hennes team av Provet Cloud-specialister på Yoma Consulting kommer att ansluta sig till Nordhealth den 1 februari. Jonna kommer att ha en central position i Provet Clouds framtida utveckling som produktägare för vårt grundläggande arbetsflödesteam. Specialisterna som arbetar för Yoma Consulting kommer att erbjudas gå med i Nordhealth Sweden för att stärka vårt team med implementerings- och supportspecialister redo att hjälpa våra kunder med deras dagliga problem och de utmaningar de står inför i morgon”, enligt pressmeddelandet.

Källa: Nordhealth. Bilden föreställer Madeleine Holmberg