Agria lanserar billigare hundförsäkring – om du är påläst

Agria lanserar billigare hundförsäkring – om du är påläst

Nu lanserar Agria en helt ny sorts hundförsäkring, Hundras Extra. I korthet innebär den att hundägare får en lägre försäkringspremie genom att de ökar sin kunskap om hur man håller hunden pigg och frisk.

–Vi är övertygade om att man behöver tänka om och skapa bättre och tryggare förutsättningar för att fler hundar ska vara hållbara och friska. Därför har vi samlat de bästa idéerna i en och samma hundförsäkring, säger Patrik Olsson, hundexpert på Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande.

Trots det fylliga innehållet i Hundras Extra är försäkringskostnaden för de flesta raser på ungefär samma nivå som för en vanlig hundförsäkring. Dessutom kan hundägare öka sin kunskap och därmed minska risken för onödiga skador och sjukdomar, som i sin tur minskar onödiga besök hos veterinären. Vid godkänt genomförande av kurserna kan försäkringspremien sänkas med upptill 600 kronor per försäkringsår.

–Vi vet att var tredje hund råkar ut för enklare skador som går att undvika med rätt kunskap. Det ska vara värt att lära sig mer, därför sänker vi försäkringspremien för hundägare som tar mer ansvar för hundens hälsa, säger Patrik Olsson.

När hunden blir krasslig kan hundägaren vända sig direkt till Agria. En legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare gör en första bedömning av hundens tillstånd, och ger förslag på nästa steg. Förebilden är vårdkedjan inom humanvården som har flera olika instanser beroende på patientens vårdbehov.

Ibland får hundägare rådet att avvakta någon dag och se om hunden kryar på sig i hemmet, i andra fall kan det handla om digital rådgivning av veterinär på Agria Vårdguide. Vid allvarligare fall uppmanas hundägaren att besöka en fysisk veterinär och då kan Agria hjälpa till med en remiss eller bokning.

För att hålla hunden frisk erbjuder Hundras Extra flera hälsofrämjande tjänster. Det handlar om gratis vaccinering mot kennelhosta för att färre hundar ska slippa bli sjuka. Därtill kommer en kostnadsfri årlig hälsokoll via veterinärerna på Agria Vårdguide för att ge hundägaren råd om hundens hälsa och för att snabbt sätta in åtgärd om något avviker. Även kostnadsfri digital veterinärrådgivning dygnet runt ingår.

Hundras Extra i korthet:

  • Förebygg skador och sänk kostnaden för försäkringen genom att gå digitala kurser
  • Agria hjälper hundägare att hitta rätt vårdgivare, remitterar till klinik eller bokar besök
  • Hälsofrämjande tjänster ingår, exempelvis årlig digital hälsokoll, vaccination mot kennelhosta och digital veterinärrådgivning dygnet runt
  • Flera möjligheter att välja självriskperiod
  • En omfattande hundförsäkring med ett av Sveriges högsta ersättningsbelopp om 150 000 kronor

Källa och foto: Agria