Brittiska IVC Evidensia höjer löner och förmåner

Brittiska IVC Evidensia höjer löner och förmåner

IVC Evidensia, Storbritanniens största djursjukvårdsgrupp, höjer lönerna med 6 procent för alla veterinärer, djursjukskötare och övriga kliniska yrkesgrupper. Dessutom införs en rad förbättrade arbetsvillkor. Det skriver Vet Times.

Löneökningarna gäller från och med den 1 oktober. Så sent som den 1 januari höjde sden genomsnittliga veterinärlönen i koncernen med 5,4 procent, medan sköterskelönerna steg i snitt med 7,6 procent. Den 1 juli infördes förbättrade arbetsvillkor för att underlätta personalens familjeliv. Det gäller bland annat rätt till och ersättning för föräldraledighet, exempelvis fyra veckors pappaledighet med full lön. Andra förmåner avser sjuklönepolicy, förlängd semester för alla och tillgång till hälsovård.

Enligt ett uttalande planerar företaget att gå vidare med att införa minimilöneriktmärken för alla kliniska yrkeskategorier, och förbinder sig att ge högre individuella höjningar för att nå riktmärkena för vissa yrken. Ledningen säger sig vara fast besluten att bli den mest eftersökta arbetsgivaren i branschen.

–Vi har tagit reda på vad som är viktigt för våra anställda. De utgör kärnan i vår framgång. Att investera i dem är avgörande för att vi ska kunna attrahera och behålla duktiga veterinärer, veterinärsköterskor och supportteam, säger Duncan Phillips, vd för IVC Evidensia i Storbritannien och Irland till Vet Times.

Källa: Vet Times