Anna Jönsson Bergstedt brinner för katthälsa

Anna Jönsson Bergstedt brinner för katthälsa

Anna Jönsson Bergstedt är leg djursjukskötare på Barkarby djurakut utanför Stockholm. Förutom det som ingår i de vanliga yrkessysslorna är hennes inriktning katter och deras beteende.

Några kvällar i veckan arbetar hon även på den digitala plattformen Agria Vårdguide, med beteendefrågor om katt. Hon ser ett ökat intresse för katters hälsa ökat hos kattägare, men trots det visar studier att omkring 20 procent av de katter där ägaren har observerat ett vårdbehov ändå inte får hjälp. Därför hoppas Anna Jönsson Bergstedt att kattägarna ska få upp ögonen för att denna hjälp finns att få hos mig på Agria Vårdguide. Kanske kan det sänka tröskeln för att söka råd även för beteenderelaterade problem.

Bilden föreställer Anna Jönsson Bergstedt. Foto Levi Bergstedt

Läs mer i kommande nummer av VeterinärMagazinet