Kohälsoföretag lanserar djurhälsoportal för djurhållare och veterinärer

Kohälsoföretag lanserar djurhälsoportal för djurhållare och veterinärer

 

Agricams ambition är att samla hälsodata kring kobesättningar och göra informationen lättillgänglig för gårdar och veterinärer. Portalen sägs vara en förberedelse inför lanseringen av det större VetLink-projektet senare i år. Det är inriktat på samspelet mellan veterinär, rådgivare och gård vad gäller förebyggande djurhälsovård.
I den första versionen av hälsoportalen samlas historik och statistik kring Agricams lösningar Bacticam och KetosKoll, som är inriktade på juverhälsa och energibalans. Fortsättningsvis avser Agricam att successivt addera ytterligare information kring exempelvis kalvhälsa, iakttagelser från gårdssystemet, hälsodata från andra lösningar samt utökat stöd för fysiska och digitala möten mellan gård och veterinär.

Sammantaget är det meningen att skapa bättre förutsättningar för dialog mellan veterinär, rådgivare och gård. Målsättningen är att växla akuta situationer och behandlingar mot förebyggande aktiviteter vilket skall leda till ökad djurhälsa och ökad produktion, skriver Agricam i ett pressmeddelande.