WSAVA lanserar gratiskurs i vaccination av hund och katt

WSAVA lanserar gratiskurs i vaccination av hund och katt

En onlinekurs om vaccination har lanserats av World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). Kursen omfattar tre moduler och är gratis för WSAVA-medlemmar. Den sägs ge bred kunskap om allt som rör vaccination av hundar och katter.

Kursen är baserad på Global Vaccination Guidelines, som skapats av WSAVA:s Vaccination Guidelines Group (VGG) och tillhandahåller globalt tillämpliga rekommendationer om bästa praxis för vaccination av hundar och katter. Syftet är att hjälpa veterinärer att genomföra vaccinationer på ett standardiserat och evidensbaserat sätt. Varje kursmodul innehåller föreläsningar och interaktiv e-lärande med videor, nedladdningsbart material och olika test av kunskaperna.

Modulerna är tillgängliga på engelska, men andra språk är på gång. De kan nås här: https://bit.ly/3OUTvLp.

Enligt Richard Squires, ordförande för VGG, har kursen tagits fram genom att experter från hela världen bidrar med evidensbaserad vetenskaplig rådgivning om bästa vaccinationspraxis.

”Vi hoppas att den här kursen kommer att uppmuntra ännu fler veterinärer att uppdatera sina kunskaper inom detta växande område av veterinärmedicin och att de sedan tillsammans med oss ​​kan driva på en positiv förändring av vaccination, så att ännu fler sällskapsdjur vaccineras på ett vetenskapligt- baserat och hållbart sätt”, säger han i ett pressmeddelande från SWAV.

Kursen har finansierats av VGG:s partner MSD ​​Animal Health, engagerad partner till VGG.