WSAVA uppdaterar riktlinjer för att behandla smärta hos katt

WSAVA uppdaterar riktlinjer för att behandla smärta hos katt

En uppdaterad version av WSAVA: riktlinjer för att bedöma och behandla smärta hos katt kommer att lanseras vid årets världskongress. Det skriver WSAVA i ett pressmeddelande.

Den nya utgåvan ska referentgranskas innan den publiceras av Journal of Small Animal Practice (JSAP), WSAVA:s officiella vetenskapliga tidskrift. Efter världskongressen kommer riktlinjerna att bli tillgängliga för gratis nedladdning från JSAP. Tanken är att ge användarna grundläggande information om klinisk praxis för smådjur. Riktlinjerna ska också stödja veterinärer i alla regioner i världen, även där det finns svårigheter med läkemedelstillgänglighet. Frågan om globala orättvisor när det gäller tillgång till veterinärmedicinska läkemedel är en nyckelprioritet för WSAVA och kommer att diskuteras under världskongressen vid Shaping the Future-sessionen.

Målet för WSAVA Global Pain Council, som leds av Bea Monteiro och består av ett team globala experter, är att skapa en miljö för sällskapsdjur där smärta betraktas som en vitalparameter och åtgärdas på lämpligt sätt. De första globala riktlinjerna publicerades i JSAP 2014 och har laddats ner 53 000 gånger. De finns också tillgängliga på WSAVA:s webbplats. Arbetet stöds av läkemedelsbolaget Zoetis.

WSAVA World Congress äger rum 29-31 oktober i Lima, Peru och föreläsningarna kommer att ske på spanska och engelska. Man kan registrera sig på wsava2022.com/register/.

Källa: WSAVA