Swevet sålt till amerikansk storkoncern

Swevet sålt till amerikansk storkoncern

Det amerikanska djurhälsoföretaget MWI Animal Health meddelar att det har köpt Swevet, den svenska djurhälsogrossisten som servar kunder inom djurhälsovården i hela Norden.

MWI Animal Health ingår i sin tur i den globala koncernen AmerisourceBergen Animal Health, som har nätverk i USA och Storbritannien. Genom förvärvet utökar koncernen sin globala närvaro och kapacitet, skriver man i ett pressmeddelande.

MWI säger sig vara den enda djurhälsogrossisten som har två fullt utrustade distributionscenter i Storbritannien och ser en fortsatt ökad efterfrågan på djursjukvårdsvårdstjänster. Den europeiska marknaden förväntas växa med 6,4 procent under de kommande fem åren och nå 14 miljarder US dollar 2027. Samtidigt förväntas den globala marknaden för läkemedel för sällskapsdjur att växa med en 9,59 procent från 2022 till 2027, heter det i pressmeddelandet.

–Med Swevet kan vi leverera ökat värde och stöd till våra kunder när de försöker växa sin verksamhet och expandera till nya marknader, säger Steve Shell, vd för MWI Animal Health.

Swevet har utökat sin kapacitet och räckvidd de senaste åren. Företaget öppnade en ny ompacknings- och lagringsanläggning i Sjöbo 2020, med 13 000 kubikmeter lagringsutrymme och kylkedjeenheter för att kunna lagra läkemedel med strikta temperaturkänsliga krav.

Källa: MWI Animal Health