Trygg-Hansa lanserar försäkring för hund och katt

Trygg-Hansa lanserar försäkring för hund och katt

Nu ansluter sig Trygg-Hansa till de försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar avseende hund och katt, något som bolagets kunder uppges ha efterfrågat.

Trygg-Hansas djurförsäkring med veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring kan tecknas av hundägare, kattägare och uppfödare. Veterinärvårdsförsäkringen finns i tre nivåer: enkel, dubbel och trippel. Oavsett vilken försäkring djurägaren väljer att teckna har hunden och katten samma försäkring livet ut.

– Husdjursmarknaden har fullkomligt exploderat de senaste åren. Husdjursägarna blir inte bara fler utan är även väldigt engagerade, kunniga och måna om sina djurs välmående. Katten och hunden är inte bara ett djur utan en fullvärdig familjemedlem, säger Sandra Lindfeldt, chef för Utveckling och Erbjudande på Trygg-Hansa.

”Hundens och kattens försäkringsexpert” är Trygg-Hansas senaste tillskott av experter som hjälper kunderna att med förebyggande rådgivning förhindra och/eller mildra skador i djurlivets alla skeden.

– Utöver att hjälpa hund- och kattägare att välja rätt försäkring ska jag vägleda dem till ett lyckligare och tryggare liv som djurägare med friska djur. Jag kommer att ge råd om till exempel skötsel, aktivering och lydnad samt annat som är viktigt för att djuren och deras ägare ska må bra. Med sexton år i försäkringsbranschen och personlig erfarenhet av egna djur hemma på min gård ser jag fram emot att bidra med både kunskap och inspiration, säger Linnéa Kjellén, Hundens och kattens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

I alla nivåer av Trygg-Hansas djurförsäkring ingår veterinärvård, fri vårdrådgivning och kostnadsfria veterinärmöten hos FirstVet. Trygg-Hansas djurförsäkring går att teckna online på trygghansa.se/djurforsakring från och med torsdag den 8 september.

I april 2021 köpte Trygg-Hansa försäkringsbolaget Moderna , där dessa djurförsäkring ingår sedan 2015. Kliniker kommer inte längre kommer träffa varumärket Moderna, utan det ersätts med Trygg-Hansa.