Saltsjöbadens Djurklinik ny inom Evidensia

Saltsjöbadens Djurklinik ny inom Evidensia

Evidensia har köpt den tidigare kliniken Solsidan och döpt om den till Saltsjöbadens Djurklinik. Nästan all personal är ny, så det känns som att börja från scratch, säger klinikchefen Anna Blomqvist.

Saltsjöbaden ligger strax utanför Stockholm, nära Solsidan som är ett villaområde som finns på riktigt och inte bara i Felix Herngrens populära tv-serie. Men strax innan Solsidans djurklinik såldes till Evidensia den 1 juni 2021, flyttade den till nya lokaler.

Anna Blomqvist började sitt klinikchefsjobb i september förra året, och hennes team består av tre veterinärer och fem djurvårdare på olika nivåer, samt Anna som själv har nivå 3. Hon varvar chefsjobbet med det kliniska arbetet som främst består i att söva djur.

De tre veterinärerna är Teja Väisänen som närmast kom från djurkliniken Nacka och som har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar samt ortopedi, Caroline Mason som utför lättare mjukdelskirurgi och tar sig an akutfall samt Magda Osmolinska som främst arbetar med tandvård.

– Det är en blandning av nationaliteter, men alla pratar svenska. Det är viktigt för djurägarna, säger Anna Blomqvist.

Hon stortrivs på sitt nya jobb, som är ”superroligt”. Bakom sig har hon tio års erfarenhet från Bagarmossens Djursjukhus, därefter arbetade hon i två år på Djurakuten i Stockholm där hon hade personalansvar.

– Verksamheten i Saltsjöbaden är lagom stor, jag hinner med både personalfrågorna och att jobba kliniskt, och vi har alla möjlighet att följa patienterna. Vi har fått till en lugn och skön miljö, och märker att många tidigare kunder nu kommer tillbaka. Vi får massor av positiv feedback, säger Anna Blomqvist.

Text Ingrid Kindahl

Bilden visar all personal på Saltsjöbadens Djurklinik Evidensia. Anna själv sitter längst fram till vänster.