Ny flaskdesign förenklar vaccination av grisar

Ny flaskdesign förenklar vaccination av grisar
 

Boehringer Ingelheim lanserar en ny typ av vaccinflaska, som gör det möjligt att blanda två vacciner för gris utan att använda en överföringsnål. Den nya designen underlättar för grisproducenten att blanda de två vaccinerna på bara några sekunder. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
 
 

 

 
 
Den nya flaskan, som fått namnet TwistPak, har utvecklats för att enkelt och säkert blanda två vacciner mot vanligt förekommande sjukdomar hos grisar. Det innebär att grisproducenter kan blanda vaccinerna där det passar in i programmet.

”Tidigare krävdes en överföringsnål för att blanda de två vaccinerna. TwistPak gör denna blandningsprocess enklare, samtidigt som vaccinerna fortfarande kan användas individuellt. Vi är glada att vi med denna innovation kan underlätta arbetet i grisstallet, säger Stine Margethe Gulliksen, Technical Manager Swine på Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics enligt pressmeddelandet.

De aktuella vaccinerna är Ingelvac CircoFLEX1 och Ingelvac MycoFLEX2. Ingelvac CircoFLEX är ett vaccin mot porcint circovirus typ 2 (PCV2. Ingelvac MycoFLEX är ett vaccin mot lunginflammation (även kallad mycoplasma pneumonia), som orsakas av bakterien Mycoplasma hyopneumoniae. Båda sjukdomarna är utbredda inom grisproduktion världen över. Mer information om vaccinerna och blandning med TwistPak finns på FASS Djurläkemedel.

TwistPak har en försegling i botten av varje vaccinflaska. Genom att man klämmer ihop och vrider skapas en kammare där de två vaccinerna blandas.

Källa: Boehringer Ingelheim. Bildtext: Det är enkelt att sammankoppla vaccinflaskorna genom att trycka ihop dem och vrida en gång.