Ingrid Berger Engström nominerad till Årets Veterinär

Ingrid Berger Engström nominerad till Årets Veterinär

Ingrid Berger Engström är sedan 1997 legitimerad veterinär och sedan 2010 specialist i hunden & kattens sjukdomar. Hon har sedan 2016 drivit kliniken Råda Bot Hund & Kattklinik i Mölnlycke.

Utdrag från de tre av nomineringarna lyder:

Ingrid är den pålitliga, lugna, förtroendegivande och ärliga personen som får alla att känna sig sedda och uppskattade. Hon tror och vill att alla ska utvecklas och är inte rädd för att ”gå åt sidan” för att andra ska få lära. Hon är skicklig och trygg inom samtliga områden så som intern medicin, odontologi, kirurgi, ultraljudsdiagnostik och beteende.

Sunt förnuft kommer man långt på och det är precis det som Ingrid gjort, helt prestigelöst och osjälviskt. Oavsett hur vardagen ser ut, drar hon aldrig på sig ”offerkoftan”. Då blir och är hon stöttepelaren för alla andra istället. Är inte rädd för att lyfta viktiga frågor som t.ex. antibiotikapolicyn och miljön. Hon står alltid upp för sina åsikter, för alltid en mycket väl informativ och lärorik talan.


Ingrid, du är personen, kollegan, chefen som alla borde ha i sina liv. Du är en självklar nominering till Årets Veterinär 2023.

Ingrid är inte bara mån om sina patienter utan mycket mån om sin personal. Hon är alltid öppen för förslag, öppen för förändring och tycker det är viktigt att alla trivs och utvecklas inom sitt yrke. En riktig praktiker som har många år inom yrket och kommer alltid med bra lösningar när det krävs.

Hon är mycket driven, företagsam, kunnig och utvecklande med sitt sätt att tänka och se på djursjukvården. Hon står upp för sina anställda och bidrar med sin breda kunskap. Ingrid har bra handlag med både hund och katt. Även om individen är rädd, arg, stressad så har hon en mycket lugn inverkan på både djur och ägare.