Mikael Petersen nominerad till Årets Veterinär

Mikael Petersen nominerad till Årets Veterinär

Mikael Petersen är leg. veterinär med lång erfarenhet av kirurgi och ortopedi. Han driver den egna smådjurskliniken Djurläkarna i Nord i Gällivare, tillsammans med sin sambo Mia Edin.

Nomineringen lyder:
Kliniken startades 2019 och utvecklas på ett fantastiskt sätt framåt hela tiden. Mikael och hela personalen har stort fokus på sina djurägare och patienter. Det finns hela tiden med ett stort ”hjärta och omsorg” i alla typer av behandlingar. De har en enastående hög kundnöjdhet som mäts kontinuerligt.

Mikael tar ett stort ansvar över djurvården i Övre Norrland, och hela kliniken anstränger sig för att även kunna erbjuda akutvård utanför ordinarie mottagningstider. Mikael har byggt upp en klinik som nu 2023 börjar vara väldigt välutrustad, hans stora passion är kirurgi och ortopedi där hans erfarenhet gör att upptagningsområdet hela tiden ökar.

I veterinärgruppen finns stor medicinsk kompetens och alla typer av utredningar erbjuds. Värt att nämna är att i hela arbetsgruppen finns en genuin känsla för djurvården och det har Mikael och Mia arbetat hårt med. Mikael är som person varm och öppen, han har mycket lätt att samtala med sina djurägare och är mycket noga med att följa upp att de förstår behandlingsrutiner och att det blir rätt för deras djur.

Mikael har haft en dröm om ett helhetskoncept kring sin veterinärklinik och sedan knappt ett år tillbaka öppnades Djurläkarnas rehab och friskvårdscenter. Frisk vågat skulle kanske vissa säga, men för Mikael är helhetserbjudandet till kund och patienter väldigt viktigt.

Mikael har starkt etablerat sig som veterinär hos djurägarna i Gällivare och övre Norrland, hans sätt att utöva veterinäryrket och att möta djur och människor gör honom enligt min åsikt till en stark kandidat för Årets veterinär. Jag är säker på att utmärkelsen skulle göra honom mycket glad och han skulle få tillbaka lite för att den kraft han lägger ner i sitt utövande som veterinär och som egen företagare.