Anna Bodegård Westling nominerad till Årets Veterinär

Anna Bodegård Westling nominerad till Årets Veterinär

Anna Bodegård Westling är legitimerad veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Hon är också ämnesområdesspecialist i kardiologi, medicine doktor samt chefsveterinär på Anicura djursjukhuset Albano där hon ingår i Hjärtgruppen.

Nomineringen lyder:
För mig är du Årets veterinär – och så mycket mer .

Skam den som ger sig, och i frågan om du är värd titeln Årets Veterinär varje år kommer jag aldrig att ge mig. Så nu sitter jag här i år igen, redo att berätta om dig och hur bra du är. Sedan 2016 har jag haft förmånen att tillbringa min spännande vardag som sköterska till veterinär Anna Bodegård Westling på AniCura Djursjukhuset Albano och jag kunde inte ha en bättre kollega.

Anna är en kollega full av värme och respekt mot sina medarbetare och hon sprider en trygghet och ett lugn i våra korridorer då hon är så kunnig, och alltid tar sig tiden att lyssna och hjälpa till. Hon träffar ofta djurägare med väldigt sjuka djur och detta lugn sprider sig även till dem. De lämnar oss med en känsla av att ha blivit hörda och känner ofta en stor tillit och trygghet i Anna som veterinär. Även patienterna hon vårdar verkar känna av just denna värme, då de i hennes händer ofta slappnar av och låter sig undersökas utan problem.

Något Anna brinner för är kardiologi, ett ämne hon är specialist i, och i ämnet vidareutbildar hon veterinärkollegor över hela landet tillsammans med kollegor från AniCura Djursjukhuset Albano. Tillsammans med sina kollegor driver hon Kardiologimottagningen framåt och den är idag en av Sveriges främsta för patienter med hjärtfel. Pacemakers, ballongsprängningar, ultraljud av alla dess slag – you name it! Anna klarar allt. Samtidigt som hon arbetar kliniskt som veterinär och vidareutbildar är hon även AniCura Djursjukhuset Albanos Chefsveterinär.

I mina ögon är du som sagt en vinnare alla år – och jag hoppas att du i år även är Veterinärmagazinets vinnare. Jag vill bli som Anna Bodegård Westling när jag blir stor.