Petson ny aktör i djurförsäkringsbranschen

Petson ny aktör i djurförsäkringsbranschen

Nu kommer ytterligare en ny aktör inom djurförsäkringar, Petson. Tanken är att mer kunskap hos djurägare, bland annat om foder, ska få ner de totala kostnaderna.

”Vår vision är att skapa en helhetslösning för djurägare avseende såväl försäkring som foder. Vi vill hjälpa till att göra skillnad på individnivå och vet att rätt foder kan vara en av nycklarna till ett hälsosamt liv för våra husdjur. Därför premierar vi de djurägare som förstår vikten av att ge sina djur rätt kost genom en lägre kostnad på försäkringen”, säger Samuel Terling, vd på Petson i ett pressmeddelande.

Bakom Petson står ett antal djurägare, veterinärer och uppfödare. Tanken är att de med sin samlade kunskap ska hjälpa djurägare att göra rätt val för djurens välmående, både före och efter att man har behov av en försäkring. Försäkringsgivare för Petson är försäkringsbolaget Eir Försäkring.

–Petson erbjuder ett ekosystem för husdjursägare med enkla digitala lösningar där djuren och djurägarna står i centrum. Tillsammans kommer vi att skapa försäkringslösningar som gör det lättare att skydda dessa familjemedlemmar,” säger Fredrik Solberg, vd för Eir Försäkring.

Den som tecknar en försäkring hos Petson erbjuds ett kostnadsfritt kvartssamtal med veterinär för att skräddarsy en foderrekommendation utifrån djurets behov.

–Vi vet att helheten spelar roll. Det är mycket som tillsammans påverkar ett djurs livskvalitet, som vilken bakgrund djuret har, dess ålder och aktivitetsnivå, men också val av foder och hur mycket kunskap djurägaren har sedan tidigare. Vi tar hänsyn till allt detta, säger Sofia Müller, chefsveterinär på Petson och tidigare anställd på AniCura.

Genom att kombinera expertis inom veterinärmedicin och försäkringsmatematik säger sig initiativtagarna till Petson ha utvecklat en innovativ försäkringsmodell som bygger på mer information om djurägaren än vad som tidigare varit brukligt. Detta leder till en mer individanpassad premie för dem som aktivt tar hand om sina djur och har erfarenhet inom djurägande.

Petsons vision är att få ner de totala kostnaderna för ett sunt djurägande. Vi vill att alla ska ha råd med försäkring utifrån sina förutsättningar. Att man ytterligare kan påverka sina kostnader genom preventiva åtgärder som att ge sitt djur rätt anpassat foder menar vi är välgörande för både hälsan och plånboken ”, avslutar Samuel Terling.

Källa och foto: Petson