Festligt och hundtätt på Marie Jurys bokrelease

Festligt och hundtätt på Marie Jurys bokrelease Marie Jury firade sin bok tillsammans med Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Foto Emelie Larsson.

Det var fullt hus på Bonniers bokförlag när Marie Jury släppte sin bok ”Så slipper du veterinären”. Flera hundkändisar dök upp och minglade.

Marie Jury, veterinär och chef för Väsby Djursjukhus, har skrivit en bok tänkt att hjälpa hundägare att bättre själva ta hand om sin hund och i viss mån kunna skilja på när ett veterinärbesök är nödvändigt och när egenvård kan fungera.

–Jag har sett så många hundar och hundägare som är ledsna när det kommer till djursjukhuset, helt i onödan, så jag ville hjälpa till att sprida kunskap, sade hon vid den korta intervjun under tillställningen.

Boken är tänkt att användas både förebyggande och akut, så att hundägare vet när det är möjligt kan hjälpa sina hundar i hemmet och när de behöver åka till ett djursjukhus eller en veterinärmottagning. Texten är skriven i samarbete med journalisten och författaren Helén Bjurberg och bilderna är tagna av fotografen Linus Bokehsius.

Bokförlaget heter Bazar, som är en del av Bonniers Bokförlag. Därför hölls releasepartyt på Bonniers lokaler, och dit var gästerna välkomna med sina hundar. Bland annat kunde man klappa på Lili och Susies bruna labrador. Andra hundkändisar som Dogge Doggelito dök upp, liksom Anders Bagge, hans fru Johanna Lind Bagge samt Laila Bagge – dock utan hundar.

Bland övriga gäster sågs flera hundar av olika raser, bland annat två strävhåriga taxar och någon terrier förutom Marie och hennes man Ashleys egen border terrier Bettan. Ett och annat skall hördes, säkert i protest mot att hundarna varken serverades bubbel eller tilltugg. Hundgodis fanns på varje bord, men även chips till människorna – som iblandramlade dock ner på golvet, kanske oavsiktligt.

Text Ingrid Kindahl