Husaby Hästakut fortsätter tradition i Skara

Husaby Hästakut fortsätter tradition i Skara

När Husaby Hästakut i Skara AB nu är invigt, innebär det fortsättningen på en stark tradition i Skara. Företaget köpte konkursboet efter Nya Skara Djursjukhus och är nu i full gång med sin dygnet runt-verksamhet.

Det var Husaby Hästklinik och Alingsås Djursjukhus som köpte varsin del av verksamheten i Skara – hästkliniken respektive smådjurskliniken.

Per Johansson, en av delägarna i Husaby, berättar:

– Köpet gick igenom i slutet av februari, och i början av april drog vi igång. Hittills har vi genomfört cirka 90 sövda operationer på häst.

Konkursen i Nya Skara djursjukhus inträffade i rätt tid för de fem delägarna i Husaby hästklinik. De hade tänkt expandera sin verksamhet i de befintliga lokalerna i Husaby. Men så kom möjligheten att köpa konkursboet upp.

– Det hade tagit längre tid att bygga ut i Husaby, säger Per Johansson.

Till skillnad från de övriga delägarna (Anna-Karin Sandberg, Torunn Mehammar, Karin Näsvall och Henrik Nyberg) är Per Johansson inte veterinär. Till vardags är han vd i Lindahls Mejeriprodukter och tidigare har han bland annat varit vd i ATG Hästklinik och vd för Strömsholms ridskola. Han och övriga delägare startade Husaby Hästklinik 2010. Någon vd har de inte utsett.

Enligt Per Johansson är kunderna glada att Husaby Hästakut i Skara har dragit igång. Det var vana sedan gammalt att det finns tillgång till djursjukvård i Skara, där det har funnits ett djursjukhus sedan 1775.

– Vi har ett stort upptagningsområde, som dessutom är väldigt hästtätt. Så vi har bra fart på verksamheten, säger Per Johansson.

Ur konkursboet köpte man utrustning och varulager, samt tecknade ett nytt hyreskontrakt med fastighetsägaren. Två personer ur den tidigare staben anställdes – BMA Helena Skallström samt en receptionist.

Text: Ingrid Kindahl

Bilden: Längst till vänster står delägaren Anna-Karin Sandberg, veterinär, bredvid henne veterinären Sofie Lundgren, därefter djursjukskötaren Jenny Klingen, djursjukskötaren Per-Erik Westöö, djursjukskötaren Cajsa Friberg och längst till höger delägaren och veterinären Henrik Nyberg. Bilden är tagen vid invigningen den 16 juni 2016.