Parodontitforskare får 1,3 Mkr

Parodontitforskare får 1,3 Mkr

Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm har delat ut 1,3 miljoner kronor till en forskarutbildningstjänst inom förebyggande av tandsjukdomar hos hund. Mottagare är veterinären Karolina Enlund vid AniCura Djursjukhuset Albano, som nu kan forska på heltid i två år.

Medlen ska gå till en så kallad företagslicentiat, i samverkan mellan SLU och Anicura Djursjukhuset Albano i Stockholm, skriver SLU i ett pressmeddelande.

– Stiftelsen ska verka för högkvalitativ djursjukvård och vad kan då vara viktigare än att stödja klinisk forskning och kompetensutveckling kring våra djurs sjukdomar, säger Per-Arne Rudbert, ordförande i Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm. Han ser Stiftelsens stöd till sådan forskning som ett prioriterat och långsiktigt engagemang.

Enligt Karin Ronander, verksamhetschef vid Albano, kommer hela anslaget från stiftelsen och Karolina Enlund fick det i konkurrens med sökande från hela djursjukvården. Hennes handledare blir docent Ann Pettersson på institutionen för kliniska vetenskaper vid SLU.

Foto: Christine Jakobsson, SLU