Pengaregn till forskning om hundar

Pengaregn till forskning om hundar

En anonym givare har donerat 2 miljoner kronor till fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap vid SLU. Pengarna ska användas till forskning på sjukdomar som drabbar hundar.

Under ett långt liv har hundar betytt mycket för donatorn, som genom denna gåva vill bidra till att förbättra hälsan hos hundar.

En fond ska bildas på SLU varifrån årliga utlysningar ska ske i juni månad under de närmaste 10 åren. Medlen kan sökas av forskare på fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap för forskning på sjukdomar som drabbar hundar.

– SLU och våra forskare är mycket glada och tacksamma för donationen. Tillgång till dessa medel är av stor betydelse då det är brist på forskningsmedel att söka för forskarna när det gäller forskning för hälsa för hundarnas egen skull, skriver kommunikatören Charlotta Lantz vid SLU i ett pressmeddelande.

Foto och kontaktperson: Christine Jakobsson, SLU.