Ny digital tjänst erbjuder specialisthjälp

Ny digital tjänst erbjuder specialisthjälp

AniCura lanserade i juni en ny digital tjänst som innebär att djurkliniker i hela landet kan få hjälp av specialister inom bilddiagnostik för att sätta rätt diagnos. Genom en webbaserad lösning kan medicinska bilder skickas digitalt för analys av certifierade radiologer eller neurologer runtom i Europa.

Den nya tjänsten erbjuds alla djurkliniker som vill ha hjälp av specialister att bedöma medicinska bildundersökningar utförda på kliniken. Bakgrunden är flera vetenskapliga studier som visat att specialistkunskaper inom bilddiagnostik har stor betydelse för att göra korrekta bedömningar av olika medicinska bilder från exempelvis röntgen-, skiktröntgen- samt magnetkameraundersökningar.

Tjänsten, som kallas AniCura Telemedicine, är en webbaserad lösning där djurkliniker enkelt och mot en mindre avgift per patientfall kan ladda upp samt skicka iväg olika medicinska bilder. Inom 4-24 timmar får djurkliniken tillbaka en fullständig analys utförd av en specialist inom radiologi eller neurologi. De specialister som är knutna till tjänsten och utför analyserna är alla europeiska specialister (Diplomates) inom bilddiagnostik eller neurologi.

Källa: Anicura