Appen preVet tar in riskkapital för större satsning

Appen preVet tar in riskkapital för större satsning

PreVet, en samarbetsplattform för hästägare och veterinärer, har beslutat att ta in externt kapital och göra en offensiv satsning. Investerare är investmenbolaget Nascent Invest och tidigare Klarnachefen Helene Adalberth.

Investeringen innebär att Uppsalabaserade preVet går från ett inkubatorbolag på Uppsala Innovation Centre, UIC, till att bli heltidssatsning där både grundaren Jenny Gagnér och investeraren Helene Adalberth arbetar heltid i bolaget.

Det preVet har skapat är ett dokumentations- och kommunikationsverktyg för hästägare, veterinärer och andra yrkesverksamma i hästbranschen. Den hjälper hästägare att samla hästens viktiga information och dagliga aktiviteter på ett ställe, tillgängligt i mobilen. Genom ett knapptryck delas historik och aktuell status innehållande bild, video och text med veterinär.

Appen innehåller kunskapsbank med faktagranskad information, pedagogiska instruktionsfilmer, där veterinärer och andra experter medverkar, samt enkel tillgång till kunskapssajten HästSverige.se.

– Som hästägare har jag upplevt ett stort behov av att underlätta kommunikationen med veterinär så att viktig information om hästen alltid når fram. Min vision är därför att vi ska skapa en branschstandard för detta, säger preVets grundare Jenny Gagnér.

– Efter 10 år på Klarna har jag lärt mig massor om smarta digitala lösningar som jag nu ska få applicera på min hobby. Jag är själv ganska nybliven hästägare och preVet hjälper mig verkligen i min hästvardag, säger Helene Adalberth, produktchef på preVet.

– Vi investerar i entreprenörer som har goda kunskaper om sin bransch och som brinner för sin produkt. Jenny och Helene är två hårt arbetande entreprenörer som passar perfekt in i vår investeringsprofil, säger Nascents vd Erik Gozzi.

preVet AB grundades 2017 av Jenny Gagnér. En app för hästägare och webblösning för veterinär lanserades under 2018. I dag pågår ett Vinnovaprojekt tillsammans med Hästkliniken och Ambulatoriska kliniken vid UDS. Under 2019 planeras en lansering av motsvarande tjänst för smådjur.

Källa: preVet