”Som läkemedelschef kan jag hjälpa många djur”

”Som läkemedelschef kan jag hjälpa många djur”

Johannes Larsson är nytillträdd nordisk affärschef och medicinsk chef på Pharmaxim, ett svenskt veterinärmedicinskt företag med huvudkontor i Helsingborg. Han är veterinär, utbildad vid SLU, och tog sin examen 2014.

Han brinner för att veterinärer ska få tillgång till läkemedel som de vill ha, men som saknas i dag.

– Men att lansera nya läkemedel är en utmaning. Apoteken är av tradition ovilliga att ta in nya produkter och veterinärerna behöver övertygas om nyttan av en ny produkt, men för att de ska kunna testa den måste den finnas på apoteken. Detta kan kännas som ett Moment 22. Det tar minst ett år att få en ny produkt på marknaden. Det kan vara frustrerande när jag har hittat en produkt som jag tror på, säger Johannes Larsson i en intervju i VeterinärMagazinet nr 6 som utkommer kring lucia.

Hela artikeln finns i pappersutgåvan.