Evidensia startar videotjänst

Evidensia startar videotjänst

Evidensia djursjukvård lanserar onlinetjänsten Min Veterinär. Djurägare som laddar ned appen kan träffa Evidensias egna veterinärer i mobilen, surfplattan eller datorn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Min Veterinär hade smygpremiär för en månad sedan och nu sker den stora lanseringen, uppger Evidensia.

– Hos Min Veterinär använder vi bara våra egna veterinärer som ger råd och hjälper med enklare behandling. Finns det behov av att uppsöka en klinik, kommer veterinären att ordinera det och dessutom boka en tid, berättar Johan Wiklund, Evidensias vd.

– Vi är inte först med att erbjuda veterinärbesök online, men har stora fördelar mot andra aktörer på marknaden. Då Min Veterinär är en del av Evidensia Djursjukvård använder vi samma journalsystem som på alla våra 64 kliniker och sjukhus runt om i Sverige. På så sätt kan vi följa varje patient genom hela vårdkedjan – från första symptom till behandling och rehabilitering – oavsett var i landet djurägaren bor, säger Marlene Areskog, veterinärmedicinskt ansvarig på Evidensia i Sverige.

Kombinationen gemensamt journalsystem och att samtliga veterinärer även arbetar på Evidensias kliniker är Min Veterinärs styrka. Därför finns nu trygg djursjukvård bara ett mobilsamtal bort.

Källa: Evidensia