Doktor.se och AniCura utvecklar vårdapp för husdjur

Doktor.se och AniCura utvecklar vårdapp för husdjur

Den digitala vårdgivaren Doktor.se och AniCura har ingått avtal för att utveckla en ny vårdapp för sällskapsdjur i Europa.

Doktor.se uppges ha den mest nedladdade appen för vård på App Store och Google Play sedan hösten 2018. Bolaget grundades 2016 och har hittills bara använt sin teknik på den svenska marknaden. Utvecklingen av appen för djursjukvård beräknas lanseras senare i år.

– Efter noggrann utvärdering av flera potentiella samarbetspartners har vi kommit fram till att Doktor.se  har den bästa tekniken för digital vård som också är väl beprövad av både patienter och vårdgivare, samtidigt som de delar vår vision för framtidens vård. De har även erfarenhet av digifysisk vård, det vill säga att bedriva vård både digitalt och fysiskt på ett för kunden effektivt sätt, vilket vi tror är viktigt även för AniCura, säger Sofia Landström som ansvarar för satsningen  på AniCura och fortsätter:

–Det är stor efterfrågan på digital vård bland våra kunder eftersom det förbättrar tillgängligheten, är kostnadseffektivt och all preventiv vård har en god förebyggande effekt.

För Doktor.se:s del handlar det om att dra nytta av AniCuras internationella plattform:

–Vi har utvecklat den populäraste appen för vård i Sverige och tillsammans med AniCura lanserar vi nu en app för djursjukvård. Som en redan ledande aktör inom digitalvård och med AniCuras internationella storlek, får vi en europeisk plattform och en ännu starkare affärsmodell, säger Martin Lindman, vd och medgrundare.

Samarbetsavtalet innebär att  Doktor.se blir exklusiv global teknikpartner till AniCura för digitalvård. Den europeiska marknaden för djursjukvård är betydande, enligt statistikföretaget Statista finns i dag 102 miljoner katter, 84 miljoner hundar, 49 miljoner tamfåglar, 29 miljoner små däggdjur, 17 miljoner akvariedjur och 8 miljoner reptiler i europeiska hem. Tillsammans innebär det 289 miljoner husdjur, vilket är 28 gånger fler än Sveriges befolkning.

Källa: AniCura Foto Mostphotos