Emma Ekman nominerad till Årets Veterinär

Emma Ekman nominerad till Årets Veterinär

Emma Ekman driver tillsammans med sin sambo Gnesta veterinärpraktik sedan 2013. Den är numer en välutrustad smådjursklinik med operationsavdelning, avancerad tandvård, röntgen, ultraljud och eget labb. På kliniken finns sex veterinärer, en legitimerad djursjukskötare, tre djurvårdare, en allt-i-allo och en lokalvårdare.

Emma Ekman tog veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i januari 2009. Hennes specialintressen är kattens sjukdomar, medicinska utredningar och bilddiagnostik (röntgen och ultraljud) samt obstetrik.

Utdrag ur nomineringstexten:
Emma har successivt låtit sin praktik växa och har nu både anställt fler veterinärer och annan personal och skaffat modern utrustning till kliniken. Hon och kollegorna jobbar främst med smådjur, men även kor och hästar kan ibland få besök. Hon är en eldsjäl av rätta sorten.