Ole Frykman nominerad till Årets Veterinär

Ole Frykman nominerad till Årets Veterinär

Ole Frykman tog sin veterinärexamen 1981, är specialist i kirurgi och har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Han inledde sin karriär med tjänstgöring vid Djursjukhuset i Malmö och arbetade därefter 14 år som chefsveterinär vid Djursjukhuset i Jönköping. Ole Frykman var även lärare vid institutionen för kirurgi och medicin vid Veterinärmedicinska fakulteten i Uppsala i två år, följt av tio års tjänstgöring som överveterinär i kirurgi/ortopedi och neurologi/neurokirurgi vid Regiondjursjukhuset Strömsholm.

Idag arbetar Ole Frykman som konsult/ handledare på djursjukhus och djurkliniker inom kirurgi/ortopedi samt har utbildningar för veterinärer, djursjukskötare och djurägare.

Ur nomineringstexten:

Ole Frykman har en lång gedigen utbildning inom kirurgi och många års erfarenhet. Han är mentor till flera av de veterinärer som jobbar inom kirurgi/ortopedi och har en stor vilja att dela med sig av sina kunskaper för framtiden. Ole Frykman besöker olika kliniker regelbundet för att forma nya steg II aspiranter inom kirurgi och ortopedi. Han är även en förebild inom rehabilitering, en viktig del efter operation, och har själv haft en anställd sjukgymnast på sin klinik redan på 90-talet.

Foto: Herrgårdskliniken