Azita Shariati ny koncernchef för AniCura

Azita Shariati ny koncernchef för AniCura

Azita Shariati har utsetts till ny vd och koncernchef för AniCura, enligt ett pressmeddelande. Azita Shariati tillträder senast den 1 december 2019 och ersätter då Peter Dahlberg som meddelat att han slutar efter sju år.

Azita Shariati kommer närmast från det globala serviceföretaget Sodexo där hon varit verksam i olika ledande befattningar under 21 år. Sedan 2017 är hon chef för Sodexo Nordics med 11 000 medarbetare på fler än 1 200 platser, samt vd för Sodexo Healthcare Nordics, en verksamhet som omfattar medicinsk utrustning och ögonkliniker.

Hon har fått flera utmärkelser för sitt arbete inom mångfald och integration, utsågs till Årets mäktigaste affärskvinna av Veckans Affärer 2015 och är en flitigt anlitad talare inom ledarskapsfrågor. Azita Shariati föddes i Iran 1968 där hon påbörjade en sjuksköterskeutbildning strax innan hon flyttade till Sverige 1988. Till en början försörjde hon sig som sjukvårdsbiträde medan hon lärde sig svenska och läste på Komvux. Därefter tog hon en examen inom hälsoekonomi från Göteborgs universitet, samt läste ledarskap och marknadsföring på Handelshögskolan i Göteborg.

– Azita är en mycket stark ledare som kommer med bred och lång erfarenhet till AniCura. Hon har en stark drivkraft för att växa och utveckla värderingsstyrda organisationer och är rätt person för att leda AniCuras fortsatta internationella expansion i Europa, säger Alejandro Bernal, President Mars Veterinary Health International.

Han passar på att tacka Peter Dahlberg för de sju år han har lett AniCura under en ”imponerande tillväxtresa”.

Källa: AniCura/VeterinärMagazinet