Vettris i Eskilstuna får en nystart

Vettris i Eskilstuna får en nystart

Den 16 september blir det nystart för Vettris i Eskilstuna. Kliniken har köpts av företagaren och affärsutvecklaren Christofer Strömberg (t v på bilden), sedan tidigare driver Vettris i Nyköping. Klinikchef i Eskilstuna blir djurvårdaren Sanna Gustavsson.

Varför ta steget från en till två kliniker?

–Det är tio år sedan vi startade Arken Zoo i Nyköping med tillhörande Vettris-klinik. Jag har sett hur branschen har utvecklats och hur efterfrågan på djursjukvård hela tiden ökar. Det är spännande. Samtidigt tycker jag om att genom Arken Zoo-butiken kunna erbjuda allt för djuren, inte bara när de är sjuka, säger han.

När det gäller djursjukvården brottas Christofer Strömberg med samma problem som alla i branschen: Bristen på veterinärer och legitimerade djursjukskötare. Han håller ständigt ögonen öppna efter folk att anställa, och han är glad att han har rekryterat veterinären Isabelle Brown från AniCura i Kumla, men han behöver fler.

–Trots svårigheterna har jag lyckats göra den rekryteringen på mindre än ett halvår. Ska sanningen fram är det trögare att rekrytera till kliniken Nyköping, som ligger i ett köpcentrum vid Påljungshage. Men jag kan locka med bra arbetstider med möjlighet att påverka sin arbetsplats genom att vara delaktig i beslut och får gehör för sina idéer, hög trivsel och stor självständighet. Det fungerar.

Någon generell lösning på rekryteringsproblemen har han inte, men eftersom utbildningsplatserna vid SLU är begränsade satsar Christofer Strömberg resurser på att få in invandrande veterinärer.

–Jag för dialog med veterinärer som kommer utifrån och som har potential. Sen gäller det ju att lägga ut annonser överallt, i tidningar och på sociala medier, säger han.

Just nu är han i full gång med att förbereda den nya kliniken i Eskilstuna tillsammans med Sanna Gustavsson. Till en början blir det två poliklinikrum och modern röntgen, han förbereder för operation och uppvak och på sikt kan det bli en stor tandenhet – det beror på vilka specialintressen de veterinärer som kommer har.

–Det kommer att hända mycket i branschen. De närmaste tio åren kommer vi inte att ha tråkigt i alla fall, lovar han.

Text Ingrid Kindahl Foto privat