Brittiskt försäkringbolag in på svenska djurmarknaden

Brittiskt försäkringbolag in på svenska djurmarknaden

Det brittiska djurförsäkringsbolaget Bought By Many tar steget in på den svenska marknaden. Tanken är att göra det ”enklare för djurägare och veterinärer att hitta de lösningar som de själva efterfrågar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bought By Many har kallats ”Storbritanniens hetaste start up 2018” och säger sig nu vilja skapa bättre försäkringsvillkor för djurägare i Sverige.

– I Sverige har djurförsäkringsbranschen inte förändrats på flera år. Vi har sett att kunderna inte får rättvisa avtal och att många försäkringsvillkor är förvirrande. Detta vill vi bemöta med mer berättigade ersättningsbelopp och bättre kundservice. Vårt erbjudande ska göra det lättare för svenska djurägare att hitta rätt försäkring för just dem, säger Steve Long, vice vd och chef för Bought By Manys internationella avdelning.

Detta erbjudande innebär bland annat:

  • Försäkringar utan fast självrisk.
  • Läkemedel ingår i försäkringsbeloppet för veterinärvård.
  • Fast självrisk betalas endast en gång per år.
  • Ersättning utgår för ordinerat foder.

Bought By Many erbjuder i dagsläget tre försäkringar för hund och katt: Bas, Standard och Premium. Företagets mest omfattande försäkring, Premium, har en högsta ersättning för veterinärvårdskostnader på 140 000 kr. Försäkringen har inga rasrelaterade villkor och tandvård ingår både vid tandsjukdom och olycksfall.

Planen är också att lansera ytterligare en försäkring och fler tjänster under de kommande månaderna.

Utöver försäkringarna finns två valbara tillägg:

  • Tidigare besvär ersätter behandling för något som djuret har fått behandling för fram till tre månader innan försäkringen börjar gälla.
  • Pengar tillbaka ger kunden en del av premien tillbaka för varje skadefritt år.

Bought By Many deltar i Veterinärkongressen 2019 i Stockholm 26–28 september där veterinärer, djurspecialister och andra besökare kan träffa dem i monter nummer 62 på plan 5.

Källa: Bought By Many