Magnus Andersson är odontologiansvarig på Evidensia

Magnus Andersson är odontologiansvarig på Evidensia

Magnus Andersson har fått det övergripande ansvaret för odontologi på Evidensia Sverige. Tjänsten är på halvtid. Övrig tid fortsätter han som chefsveterinär på Evidensia Djurkliniken Karlskoga.

I det nya jobbet är det Magnus Anderssons ansvar att samordna, stötta och kvalitetssäkra funktioner som utbildning, inköp, marknad, interna nätverk med mera. Det pågår ett omfattande internt utbildningsprogram inom ramen för Evidensia Academy som riktar sig mot veterinärer och djursjukskötare. De ges möjlighet till fördjupningar inom odontologi från basnivå till mycket avancerade kurser.

Jobbet som odontologiansvarig för Evidensia Sverige är helt nytt och någon liknande tjänst fanns inte tidigare.

­– Det känns helt fantastiskt att få vara med på den här resan! En stor kedja som Evidensia kan göra så mycket ”djurnytta” när man genomför något som tandvårdsprojektet. När många enheter tar gemensamt grepp om en tydligt eftersatt fråga, blir genomslaget enormt för de djur som lider i det tysta och själva inte kan tala för sig.

Magnus Andersson gjorde sin specialistutbildning på Specialistcentret i Karlskoga med doktor Cecilia Gorrel som handledare och befinner sig nu i slutet av sin residency inom European Veterinary Dental College.

Läs mer i kommande nummer av VeterinärMagazinet.

TEXT KERSTIN STÅLBRAND FOTO HÅKAN RISBERG