Agrias digitala veterinärtjänst öppen för lantbrukets djur

Agrias digitala veterinärtjänst öppen för lantbrukets djur

Nu öppnas appen Agria Vårdguide för lantbrukets djur. Det skriver Agria i ett pressmeddelande. Därmed kan djurägare få snabb och enkel hjälp vid lindrigare skador och sjukdomar direkt i mobiltelefonen.

Djurägarna bokar digitala möten med en lantbruksveterinär för en första medicinsk bedömning av ett sjukdomssymtom eller en skada. Beroende på diagnos får djurägaren sedan rådgivning om hemmavård eller blir rekommenderad att kontakta en fysisk veterinär.

–Jag hoppas att många djurägare inom lantbruket ser nyttan av tjänsten och laddar ned appen, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

Exempel på skador som lantbruksdjuren kan få hjälp med är nötdjur eller får som drabbas av förlossningskomplikationer eller hälta, men också diagnoser som urinsten eller problem med avmagring. Dessa kan ofta vårdas av djurägaren hemma i stallet efter rådgivning av lantbruksveterinär på Agria Vårdguide.

Tjänsten är bemannad mellan klockan 7.00-24.00 och kostnadsfri och obegränsat när det gäller antal samtal för kunder i Agria. Andra djurägare kan använda tjänsten mot en ersättning av 320 kr per samtal under dagtid, 500 kr per samtal på kvällar och helger. Djurägaren kan ladda ned appen och registrera sig i god tid innan skadan sker.

I höstas förvärvade Agria det digitala veterinärvårdsrådgivningsföretaget Vethem, för att kunna erbjuda tjänsten via appen Agria Vårdguide. Utöver lantbruksdjuren finns det veterinärer med specialitet inom hund, katt, häst och smådjur som kaniner, marsvin och reptiler.

 

Källa: Agria