Ny verksamhetschef på Hundstallet

Ny verksamhetschef på Hundstallet

Den 5 oktober tillträder Vibeke Weiner som ny verksamhetschef på Hundstallet Svenska Hundskyddsföreningen. En prioriterad del av uppdraget blir att sjösätta ett tredje hundstall i Västra Götaland.

Vibeke Weiner har lång erfarenhet av ledarskap och kommunikation inom små och stora företag. Nu byter hon ingenjörskonst och arkitektur mot att rädda utsatta hundar Vibeke Weiner kommer närmast från det börsnoterade teknikkonsultbolaget Sweco Sverige AB.

– Jag är otroligt stolt och glad över att få bli en del av Hundstallet, där jag får chansen att kombinera mitt hundintresse med en mycket professionell och affärsnära verksamhet. Jag ser fram emot att tillsammans med Hundstallets kompetenta medarbetare få fortsätta utvecklingen av en djurskyddsverksamhet i världsklass, som säkerställer Hundstallets uppdrag att ge utsatta hundar en andra chans. Att få arbeta vidare med etableringen av ett tredje hundstall i Västra Götaland är såklart också väldigt spännande och jag hoppas att min erfarenhet kan bidra till expansionen, säger Vibeke Weiner.

Hundstallet är med stallverksamhet i Stockholm och Skåne och nu också under etablering i Västra Götaland, Sveriges största hundskyddsorganisation. Varje år tar Hundstallet emot cirka 500 hundar. De senaste åren har antalet hemlösa hundar tyvärr ökat i landet och också behoven av professionell hantering av vanvårdade hundar.

– Med etableringen av Hundstallet Väst i Västra Götaland, närmare bestämt i Alingsås, kommer vi att kunna fördubbla vår kapacitet. Planen är att påbörja bygget 2020 för att slå upp portarna någon gång under 2022. Intresset i regionen är redan stort, men vi behöver öka kännedomen lokalt och bygga viktiga relationer, säger Vibeke.

Källa: Hundstallet Foto: Åsa Siller