DV i Karlshamn stänger smådjursmottagningen

DV i Karlshamn stänger smådjursmottagningen

Brist på djurvårdspersonal i Sverige och påverkar Distriktsveterinärernas verksamhet i Karlshamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Sedan en tid tillbaka försöker vi att rekrytera nya veterinärkolleger till Distriktsveterinärerna i Karlshamn. Det är svårt och till dags datum har vi inte lyckats”, heter det i pressmeddelandet.

Det gör att DV begränsar sin verksamhet i Karlshamn. Bland annat stänger man smådjursmottagningen till vidare och hänvisar djurägarna till DV i Karlskrona och Kristianstad.

När det gäller lantbrukets djur och häst fortsätter man med akuta sjukbesök och förebyggande, planerade besök hos hos djurägare i Karlshamns distrikt. Dessa besök utgår från DV-mottagningen i Kristianstad, liksom uppdrag kring djurskydd och smittskydd i Karlshamns distrikt.

”Vi beklagar uppriktigt den situation av brist på veterinärer som råder och som påverkar både vår verksamhet och dig som kund. Det är vår förhoppning att vi löser situationen i Karlshamn på sikt” skriver Distriktsveterinärerna i Karlshamn i pressmeddelandet.

Källa: Distritsveterinärerna Foto Sofia Rönneke