Anders Mellberg lanserar nytt koncept för hästförsäkringar

Anders Mellberg lanserar nytt koncept för hästförsäkringar

I december lanseras en ny försäkringslösning för häst. Försäkringsförmedlaren Dunstans idé är att skadeförebyggande arbete ska ge lägre premie. Bakom konceptet ligger bland andra förre Agria-chefen Anders Mellberg.

– I dag råder näst intill ett monopol inom försäkringserbjudandet för häst och gård i Sverige. Det vill vi utmana med en ny och mer modern försäkringslösning. Vi siktar på att bli ledande inom vår nisch inom tre år, säger Anders Mellberg, styrelseordförande i Dunstan.

Grundarna är förutom Anders Mellberg även Per Åberg och Stefan Fur, båda kända i hästbranschen. Bland investerarna finns hoppryttaren Malin Baryard Johnsson och veterinären Florian Lackner.

Idén är att ge kunderna ”rätt premie för rätt risk”. Grundkonceptet är att ökad kunskap bland kunderna förebygger skador – vilket i sin tur gör att dessa kan få en lägre premie.

–Det viktigaste varje dag av mitt liv är att hästarna är friska och mår bra. Deras hälsa är hela tiden min topprioritet och jag gillar verkligen Dunstans tänk om att utbilda och premiera hästägare och kunder så att de kan göra allt för att hålla sina hästar friska och glada, säger Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Källa: Dunstan