SLU på plats 25 bland världens 50 bästa veterinärutbildningar

SLU på plats 25 bland världens 50 bästa veterinärutbildningar

SLU halkar ner en plats till 25:e bästa veterinärskola i världen 2023, och veterinärutbildningen i Köpenhamn hamnar på 14:e plats – en nedgång från 8:e bästa förra året. Det visar rankningen av de 50 bästa veterinärskolorna i världen.

Femtio av de största internationella universiteten inom veterinärvetenskap rankas i QS World University Rankings. Nytt för årets rankning, som är den nionde, är att Frankrike för första gången kvalar in bland de 50 bästa, med Ecole Vétérinaire i Alfort som hamnar på 45:e plats.

Ettan och tvåan bland de allra bästa skolorna inom veterinärvetenskap i världen har inte förändrats mellan 2022 och 2023. Det är alltjämt brittiska Royal Veterinary College of London på första plats före UC Davis (Kalifornien) på 2:a plats. Cornell University (USA) klättrar ett steg och tar 3:e platsen i år. Den tidigare trean, nederländska Utrecht, har i år halkat ner till femte plats.

USA dominerar stort när det gäller kvalitet på veterinärutbildningen, och har hela 17 universitet på topp-50-listan. Kanada har tre veterinärvetenskapliga universitet på listan, och när det gäller engelsktalande länder utanför Nordamerika leder Storbritannien med sju universitet bland de 50 bästa.

I Europa har Nederländerna, Spanien, Tyskland och Italien två veterinärskolor vardera på topplistan. De sju övriga europeiska länder som är representerade är Frankrike, Belgien, Danmark, Sverige, Irland, Österrike och Schweiz med varsitt universitet.

Källa: topuniversities.com