AI-app underlättar för hästveterinärer

AI-app underlättar för hästveterinärer

Apputvecklaren Sleip har släppt en delningsfunktion för sin smartphone-app för gånganalys, som sägs öppna för en rad fjärrtjänster inom hästsjukvård. Det framgår av ett pressmeddelande.

I den nya funktionen kan veterinärer bjuda in hästägare, ryttare, tränare och andra aktörer att filma en hästpatient med hjälp av Sleip-appen, för att därefter skicka video och data om gångsymmetri direkt till veterinärens telefon.

Det är inte ovanligt att veterinärer som arbetar med hästar får videoinspelningar via WhatsApp eller liknande från sina kunder. Sleip erbjuder ett strukturerat alternativ, med närbilder i slow motion och exakta gångmått.

Regelbundna inspelningar med Sleip ger veterinärer och hästägare bättre förståelse för varje hästs hälsotillstånd och prestanda, enligt Elin Hernlund, DVM, PhD, Diplomate ECVSMR och medgrundare av Sleip.

Från Sleip-applikationen kan en veterinär dela åtkomst, vilket gör det möjligt för en hästägare, ryttare eller tränare att spela in en specifik häst med appen på sina egna telefoner. Inspelningarna analyseras med hjälp av Sleips AI-teknik, och resultaten finns tillgängliga på veterinärens telefon inom några minuter. Då kan veterinären se slow motion-videor, kompletterade med steg-för-steg-grafik för en djupare förståelse av hästens rörelsemönster.

Källa: Sleip