SLU köper avancerat bildsystem

SLU köper avancerat bildsystem

SLU har tecknat ett femårigt avtal med med tech-företaget CGI om ett nytt PACS-system, som alltså ett it-system för hantering av lagring, tillgång, delning och granskning av digitala radiologiska bilder. Det skriver CGI i ett pressmeddelande.

Det nya systemet kommer att förse SLU med ett bildsystem som kan mäta sig med de bästa universitetssjukhusen i Sverige. Enligt CGI kommer det att stödja och ”förbättra både forskningen och veterinärmedicin vid SLU”.

Med det nya PACS-systemet kommer de olika verksamheterna inom SLU att enklare kunna analysera och jämföra både nya och historiska data för en mängd olika modaliteter, bland annat MRT, DT, scintigrafi, röntgen och ultraljud. Det ingår även system för att hantera bilder, både internt och med externa parter, skriver CGI i pressmeddelandet.

– På SLU har vi ambitionen att ligga i den absoluta toppklassen internationellt och vi vill också använda avancerad digital teknik för att öka kvaliteten i vår verksamhet, något som CGI och det nya PACS kommer att bidra till”, säger Margareta Uhlhorn, Veterinärchef Bilddiagnostik, SLU.

– Det nya systemet kommer att hjälpa oss i vården och behandlingen av djuren och underlätta både diagnostik, undervisning och forskning i verksamheten, fortsätter hon.

Enligt avtalet ska CGI ansvara för installation, konfiguration, migrering, utbildning, underhåll och support av PACS-systemet, som baseras på GE HealthCares Edison TruePacs med 3D-visualiseringsmodulen AW Server. Dessutom ska CGI leverera en samverkansportal, som gör att SLU enklare kan hantera arbets- och remissflöden inom organisationen, men också med externa vårdgivare.

Källa: CGI Bilden är en genrebild från Mostphotos, foto Scott Griessel